Zitkuil: zitten op z’n seventies!

De zitkuil is lekker knus, helemaal jaren ‘70 en heerlijk beschut. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen weer een zitkuil in hun huis of tuin maken. We hebben de leukste en gezelligste zitkuilen van onze klanten opgezocht.

De zitkuil volgens Wikipedia

Een zitkuil – ook wel leefkuil, verlaagde zithoek of conversation pit genoemd – is een verlaagd gedeelte in de huiskamer of tuin waar je kunt zitten. Soms zit je op de rand van de kuil, met je benen in de zitkuil. Soms bevindt de hele bank zich in de kuil. Het idee is hetzelfde: met een zitkuil maak je je huis knusser en creëer je een soort van kampeersfeer. Zeker als je zitkuil bij de open haard of kachel ligt. Of je nu een originele zitkuil uit de jaren zeventig hebt of er zelf een hebt gecreëerd: zitplezier gegarandeerd!

De zitkuil in de tuin

In sommige moderne tuinen vind je een andere variant van de zitkuil, namelijk een verlaagd terras.

In dit lagere deel van de tuin staat dan een zithoek of loungeset, waar je én knus zit én niet zo’n last hebt van de wind omdat je beschut zit.

Win-win dus. En de ideale plek om spelletjes te doen, te borrelen, te bbq’en, bij te kletsen met vrienden of onderuit te zakken met het hele gezin!

De vierkante zitkuil

De hele klas van je kind of je collega’s of buren uitnodigen voor een tuinfeest? 

Geen probleem met zo’n grote bank. Zitplekken in overvloed. Dus hup, maak die klassenmoeder blij of gooi een appje in een of andere groepsapp 😊 BBQ of borrel? Alvast veel plezier met z’n allen!

Exit trampoline, welkom zitkuil

Wat doe je als de kinderen de trampoline ontgroeid zijn? Trampoline eruit natuurlijk! Maar dat gat dan?Juist, het gat niet dichtgooien maar gebruiken.

Nu die koters op eigen benen staan, heb je sowieso meer tijd om zelf even op je luie reet te zitten. Dan is zo’n ronde zitkuil toch helemaal perfect?

Neem ‘t ervan! In de ochtend met een lekker kopje koffie chillen in je zitkuil. Wie wil dat nou niet? 

Valse noten rond de firepit

Gitaar spelen, liedjes zingen en spannende verhalen vertellen toegestaan 😉

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is; in de zitkuil zit je uit de wind en uit het zicht. Zeker met een lekker warm vuurtje in het midden en goed gezelschap is dat prima te doen.

Let wel op met vuur bij je kussens. Er kunnen soms kleine brandgaatjes ontstaan. Wil je er meer over lezen? Daar hebben we ook een heel leuk blogartikel over geschreven.

Heb je door al deze zitkuil voorbeelden ook seventies inspiratie gekregen? En wil je aan de slag met een zitkuil in je tuin, of in je woonkamer? Of heb je al een zitkuil maar nog geen kussens om lekker comfortabel te zitten? Lees dan hier meer tips over het opmeten van je bank. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie