Blauwe modulebank in de aanbouw van ons Daniëlle

blauwe modulebank

Aangezien hun woonkamer steeds vaker ingepikt werd door twee pre-pubers en een Playstation, ontstond bij Daniëlle en Lennaert de behoefte aan extra leefruimte beneden. Want lezen, kletsen, borrelen of chillen met luide Fortnite commando’s en bangmakende oorlogsgeluiden om je heen, is toch niet hun beeld van een fijne avond of relaxte zondagmiddag. Ze lieten een aanbouw aan hun huis zetten en daarin staat sinds 2022 deze blauwe elementenbank. I-de-aal wat Daniëlle betreft.

Van overkapping naar aanbouw

“Het eerste idee kwam een paar jaar geleden van Lennaert en laat zich het best omschrijven als een ‘simpele’ overkapping. De architect (en Daniëlle 😉) had echter andere plannen en kwam uiteindelijk met een modern ontwerp voor een volledige aanbouw.  

Het bijzondere van dit ontwerp is dat de oude schuur is blijven staan. Deze doet nu dienst als bijkeuken en herbergt onze tweede koelkast, vriezer, stofzuiger en school- en voetbaltassen. Het puntdakje van de schuur is doorgetrokken in het nieuwe deel van de aanbouw, waardoor oud en nieuw perfect verbonden zijn.” 

tuinkamer aanbouw jaren 30 modern

Binnen buiten zitten

De aanbouw ook wel tuinkamer genoemd – heeft een grote pui over de hele breedte. Die kan in zijn geheel open, waardoor er een open verbinding is met de tuin. In de winter zitten we dus lekker bij het open haardje binnen, met zicht op de tuin. In de zomer gaan de twee grote deuren open en zitten we als het ware onder een overkapping. Dan is het zitten gericht op de tuin en hebben we het gevoel dat we buiten zitten.

Van Mate bankje naar modulebank

“De eerste maanden nadat de aanbouw af was, hebben we op onze tweepersoons Mate gezeten. Puur om te kijken hoe we de ruimte het beste konden gebruiken. Als snel ontstond de behoefte aan een flexibel zitelement. We lieten deze bank maken, die bestaat uit drie losse zitelementen en vier losse rugelementen. De rugelementen kun je op elk zitdeel plaatsen.  

Zo kun je bijvoorbeeld het chaise longue deel lostrekken en een extra zitplek creëren door er een rugelement op te plaatsen. Ook het vermelden waard: de losse rugelementen zijn verzwaard en hebben antislip aan de onderkant, waardoor ze beter blijven staan. Met een extra sierkussentje in de rug schuiven ze zelfs helemaal niet weg.” 

Blauwe wolvilten stof

Qua stof was ik er snel uit. Het werd de Facet, een wolvilten stof die koel voelt in de zomer en warm in de winter. De kleur vond ik wat lastiger kiezen. Waar ik eerst geïnspireerd was door een beeld met een mooie grasgroene bank, bleef mijn favoriete kleur donkerblauw ook door mijn hoofd spoken. Uiteindelijk heb ik voor deze navyblauwe stof gekozen en extra kleur toegevoegd met een groene poef en andere frisse kleuren. De wolvilten stof is nog steeds prachtig. Zelfs na twee jaar intensief gebruik pilt hij niet. Dus ja, ik ben nog steeds blij met mijn kleurkeuze.

navy facet textaafoam
hk living kruk oranje

Blij met extra leefruimte

De uitbreiding op de begane grond heeft ons gebracht wat we hoopten. Nu in de winter is het hier heerlijk toeven door de open haard, en door de grote glazen pui is de ruimte zo verwarmd als het zonnetje schijnt. In de zomer is deze plek lekker doordat je wel overkapt maar toch buiten zit. Afgelopen zomer is ook gebleken dat hij bij regen prima functioneert als locatie voor de nofruit teambarbecue. Dus kom maar op met dat wisselvallige weer!”

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie