Bekend van vtwonen: styliste Eva van de Ven 

In het portfolio van interieurstyliste Eva van de Ven vind je een interessante mix van opdrachtgevers. Van grote woonproducties met vtwonen tot kleinere advies- en stylingprojecten bij particulieren en van alles daartussenin. Wat veel van de door haar ontworpen interieurs met elkaar gemeen hebben, is de aanwezigheid van een originele zitplek. Mét nofruit kussens natuurlijk. “Er is bijna altijd een lekker zithoekje te creëren!”

eva van der ven

Binnenkomen bij vtwonen

Een jaar of zeven geleden kwam Eva via een vriend terecht bij het toenmalige tv-programma vtwonen: verbouwen of verhuizen. “Ik zat in de verbouwing van een horecazaak in Amsterdam en een vriend van me opperde me achter de schermen vandaan te halen en bij vtwonen voor te stellen”, vertelt Eva. “Met leuke particuliere projecten en het programma Binnenstebuiten in mijn portfolio, ging ik eens praten. Meteen viel alles op z’n plek! Eén aflevering werden er al snel twee en ik ben nooit meer weggegaan.”

Naast vtwonen: weer verliefd op je huis werkt Eva ook voor particulieren. “Soms voer ik alleen een adviesgesprek, soms mag ik complete make-overs bedenken en stylen tot en met de laatste accessoires. Mijn werk is in één woord heerlijk.”

Altijd plek voor een zitplek

Waar Eva ook binnenstapt, een van de eerste vragen die ze zichzelf stelt is: waar kan ik hier een fijn zithoekje creëren? “Ik vraag de bewoners of er een plek in huis is waar ze graag zouden zitten, maar waar nu geen zitplek is. Bij dat ene raam waar je het avondzonnetje meepikt bijvoorbeeld? Of misschien in dat hoekje naast de open haard? Vervolgens kijk ik hoe het licht binnenvalt, wat de looproute in huis is en sla ik aan het ontwerpen.”

Graag sluit Eva aan op iets wat er al is, zoals een raamkozijn, radiator of lange wand. “Met een wandopbergmeubel met bankje erin verwerkt of een radiatorombouw waar je op kunt zitten, haal ik dan het maximale uit de ruimte. Of ik blaas een oude kast nieuw leven in door hem om te bouwen naar een zitplek. Het mag duidelijk zijn dat ik groot fan ben van zelfgemaakte zithoekjes, haha. Helemaal leuk is het als mensen vooraf dachten dat het niet mogelijk was en dan enorm verrast zijn door de zitplek die ik bedacht heb.”

Eigenwijze samenwerking met nofruit

De eerste keer dat Eva maatkussens zocht voor een zitplek, was voor een vtwonen project. “Bij nofruit vond ik de flexibiliteit die ik zocht”, legt ze uit. “Alles wordt op maat gemaakt en ze hebben een breed aanbod aan stoffen en vullingen. Verder is de communicatie snel en duidelijk en denken ze fijn mee qua vormgeving. Ik kan natuurlijk wel iets leuks bedenken, maar ben geen kussenexpert. Als je dan een partij vindt die openstaat voor je eigenwijze plannen die afwijken van de standaard, houd je die in ere natuurlijk 😉.”

huisje vt-wonen
close-up-volant

Twee leuke zitplekken uitgelicht

Raamzit in Grootebroek

“Vroeger was het een loos hoekje, nu een heerlijke zitplek bij het raam. Ik heb hier gekozen voor twee losse zitkussens op de bank, met ruimte tussenin voor leuke accessoires. Ook het leuke motief op de stof voegt echt iets toe aan het interieur.”

Radiatorombouw in Heemskerk

“Dit was een DIY, waarbij we een radiatorombouw maakten van hout. Met een kussen erop is het een zitje geworden, op een plaats waar je normaal gesproken geen zitje verwacht.”

Twee in één

Dat is het leuke aan het ontwerpen van zitplekken: als iets mooi en functioneel tegelijk is. De lelijke radiator is uit het zicht en het huis heeft er een mooi zithoekje bij. Dezelfde truc kun je toepassen in bijvoorbeeld de hal. Maak een smalle, lage kast voor schoenen. Leg er een maatkussen op en voilà. Het smoelt leuk én je gaat er zitten om je schoenen aan te trekken.”

Eva’s zitplekken thuis

Zelf woont Eva samen met haar dochter in een überschattig dijkhuisje in Amsterdam. Pas geleden heeft ze de slaapkamer verbouwd en er twee slaapkamers van gemaakt. “Dat vroeg nogal wat creativiteit gezien de kleine verdieping”, lacht ze. “Mijn dochter heeft nu haar eigen plekje in huis. Én een nofruit zitplekje voor haar slaapkamerraam. Dat plekje nodigde al uit van zichzelf, maar zonder kussen gebruikten we het toch niet. Nu zit ze er ook echt.” Ook Eva’s keuken vraagt eigenlijk nog om een zitplek op maat. “Eens zien hoe lang het duurt voordat mijn handen gaan jeuken …”

Eva’s persoonlijke interieursmaak

Omdat er zoveel moois is op interieurgebied, wisselt Eva regelmatig af. “Ik zie de ruimtes in huis als afzonderlijke ruimtes en zorg ervoor dat deze ondanks een andere sfeer tóch bij elkaar passen. Die balans zoeken, dat past bij mij. Ik houd van rustig mediteren en een gezonde levensstijl, maar haal ook alles uit de (verkleed)kast voor een gezellig festival. Zo is het ook in mijn interieur. In mijn keuken vind je veel kleur, in de woonkamer houd ik het licht.”

Voor Eva trouwens geen showroomgevoel, maar een combi van oude persoonlijke spullen en nieuw design. “Ik houd van natuurlijk en organisch, wat je terugziet in verweerde materialen en ronde vormen. Verder ben ik de laatste tijd goed in spullen wegdoen! Alles is energie, en een volgepropte of half lege kast maakt alle verschil in hoe ik me voel. Spullen houden als opvulling of kopen met het idee volgend jaar weer weg te doen? Nee dank je. Als ik iets aanschaf, is dat bewust.”

Dreams come true: Eva’s eigen accessoirelijn

Eva heeft een leuk nieuwtje voor ons: na jaren van fantaseren is haar eigen accessoirelijn binnenkort een feit! Vaak bedacht ze spullen omdat ze nergens kon vinden wat ze zocht, of alleen in onbetaalbare versies. Zelf maken was dan de oplossing als het gaat om kapstokken, bijzettafels en halmeubilair. “De hal vind ik echt een ondergeschoven kindje in veel huizen, terwijl het juist het visitekaartje is! Ik ben gaan samenwerken met Spinder Design en mijn kapstokken en tafeltjes zijn vanaf begin oktober 2023 exclusief verkrijgbaar bij Eierkamp.”

Verder is Eva met iemand anders bezig voor glazen accessoires, dus ook dat komt er nog aan. “Zelf dingen bedenken en het dan werkelijkheid maken, daar heb ik lang van gedroomd. Bijna tien jaar sprak ik het uit en nu wordt mijn droom realiteit. Ja, daar ben ik best trots op!”

Eva ontmoeten op de vtwonen beurs?

Trots als we bij nofruit zijn op onze samenwerking met Eva en vtwonen, maken we graag een promopraatje voor de vtwonen beurs. Op Business Tuesday van 16.00 tot 16.45 uur zit Eva in een panel bij De Interieur Club. “Samen met andere interieurprofessionals mag ik in gesprek met kleurexpert Marie-Gon en interieurontwerper Mark Timo. Verder geef ik op vrijdag twee lezingen voor vtwonen, eentje om 12.00 en eentje om 16.00 uur. En ik loop uiteraard ook gewoon rond op de beurs om al het moois op te snuiven. Wie weet spreek ik je daar!  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie