Ligstoelen in een tropenwoning

Jeanette van Leeuwen

LIGSTOELEN IN EEN TROPENWONING

jeanette

Iedereen die op vakantie is op Curaçao, wil chillen en van het klimaat en zijn welverdiende rust genieten. En dus kunnen lekkere ligstoelen in een vakantiehuis niet ontbreken, vond ook Jeanette uit Vianen. Sinds vijf jaar verhuren zij en haar man hun tweede woning op het zonovergoten eiland en recent lieten ze nieuwe hoezen maken voor de kussens op hun relaxstoelen. “Van een outdoor stof, want in een tropenwoning is binnen ook een soort van buiten.”

Smoezelige stof

“Toen we dit huis vijf jaar geleden kochten, was het tien jaar oud. Op Curaçao is het de gewoonte dat je de inventaris erbij koopt en dus kregen we de relaxstoelen erbij. We vonden ze gaaf, maar de petrol blauwe kussens waren wel wat vies geworden in de loop der tijd. Omdat alle huizen in het resort dezelfde inventaris hadden, konden we ze echter niet zomaar vernieuwen. Mijn oplossing? Ik maakte badstof hoezen die ik tussendoor mee naar huis nam om te wassen. Sinds we de woning eindelijk zelf in de verhuur hebben en dus niet meer via het resort, kan ik los met de inrichting!”

Op zoek naar nieuwe hoezen

Eerst probeerde ik het op Curaçao. Iedereen vond mijn vraag te ingewikkeld en bovendien waren we daar steeds maar een paar weken. Dan vroegen ze om een fysiek voorbeeld, maar ik had geen reservekussens en kon moeilijk de woning verhuren zonder kussens in de stoelen. Ook de Turkse kleermaker thuis in Vianen stond niet direct te springen toen ik hem vroeg nieuwe hoezen te maken. Het zou maar liefst 700 euro kosten en het risico was voor mij, benadrukte hij nog even. Dit alles bracht me aan het googlen en bij nofruit.  

woonkamer met ligbedden

Creatief maatwerk van nofruit

De originele kussens bestonden uit acht segmenten. Ik wilde het bovenste segment aan het hoofdeind weglaten. Dat opgedikte kussentje zat namelijk altijd in de weg. Je hoofd kwam dan iets te ver naar voren. Gelukkig vond nofruit het geen big deal om er zeven segmenten van te maken en konden ze aan de slag op basis van mijn foto’s en opgegeven maten. Eenmaal klaar pasten de hoezen perfect. Dat het kussen stopt voor het voeteneind vind ik een uitvinding. Gasten gaan toch ook met schoenen aan even zitten, en zo wordt het kussen niet vies. 

"Dat het kussen stopt voor het voeteneind vind ik een uitvinding. Gasten gaan toch ook met schoenen aan even zitten, en zo wordt het kussen niet vies.” 

Wijntest doorstaan

“Aangezien er steeds weer andere vakantiegangers op onze kussens zitten, wilde ik graag stof die je kunt afnemen met een doekje. Daarnaast moest de stof goed tegen vocht kunnen. De stoelen staan hier weliswaar binnen, maar het enige dat de woonkamer scheidt van de tuin zijn een paar shutterdeuren. Op de website bekeek ik de outdoorstoffen en ik vroeg een aantal stalen op van taupetinten. Een paar vond ik iets te licht, ik zag de afdrukken van kinderhandjes er al helemaal op staan… De Southend Taupe was uiteindelijk onze favoriet. Mijn man kwam met het geniale idee rode wijn over de stofstaal te gooien om hem te testen. En ja hoor, het ging er gewoon af. Meteen besteld dus.” 

zwembad
strand bordjes

Tweede woning op Curaçao

“Zelf zitten we hier meestal in het voor- en najaar een paar weken. Om onze zomer zo lang mogelijk te maken, haha. Onze kinderen zijn het huis uit, dus we hoeven lekker geen rekening meer te houden met schoolvakanties. Het huis is heerlijk, heeft een fijne tuin en bevindt zich in een resort waar ook mensen wonen en waar veel Nederlanders komen. In december vliegen we er weer heen. Waarom niet deze zomer nog? Nou, we verwachten ons eerste kleinkind in augustus en gaan dus naar onze zoon die op Hawaii woont. Ook niet verkeerd ;-).” 

woonkamer

Strak en opgeruimd

“Wat interieur betreft houd ik van strak en opgeruimd en volg ik de trends. Niet dat ik elke paar jaar mijn huis compleet verander, ik houd van modern en tijdloos. Zo heb ik in Nederland leren stoelen van Montis, die bestaan al eeuwen maar blijven mooi. Losse kussentjes wissel ik wel regelmatig. Ook hier op Curaçao heb ik de boel bewust ingericht. Ik heb de modekleuren van nu toegevoegd: grijs, zwart en taupe- en groentinten. Daarnaast zorg ik er bij alle spullen voor dat ze tegen een stootje kunnen, aangezien we het huis verhuren. Voor de loungeset heb ik dezelfde stof gebruikt als voor de ligstoelen. Een mooi geheel zo, al zeg ik het zelf.” 

Thuiskomen op het eiland

“Als mijn man straks met pensioen is, willen we vaker die kant op. Als kind al woonde ik hier, mijn vader werkte bij Shell. Het Shell dorp is inmiddels weg, maar ons resort ligt aan hetzelfde strand als waar we vroeger vaak kwamen. Het voelt nog altijd als thuiskomen als ik voet aan land zet en de tropische temperatuur voel. Zo lang als we kunnen blijven we hierheen gaan. Af en toe schuren we het houten blad van de eettafel en vernieuwen we wat kussens en accessoires en de woning kan weer een ronde mee!” 

slaapkamer met vissen

En meer info over het laten maken van jouw kussens op maat vind je hier. Je hoeft echt geen topdesigner te zijn om gave kussens te ontwerpen!  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

    • Hi Evelien,
      Dankjewel voor het compliment! Is ook een leuke plek om vakantie te vieren, dus dan is een leuk artikel ook zo gemaakt 😉
      Groetjes!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie