Interieurtrends najaar 2022

Trends komen en gaan, maar rustige natureltinten zoals beige en greige blijven voorlopig bestaan Ook zien we deze herfst steeds meer opvallende patronen en felle kleuren in het interieur en maken hoekige vormen plaats voor organische vormen. Van strakke kille lijnen gaan we naar vriendelijke ronde en afgeronde hoeken. Welkom zachte en gezellige woonomgeving!  

1. Rustig & natuurlijk

Wat meteen opvalt als je de woonbeurzen en interieurwinkels afstruint, zijn aardetinten als (rood)bruin, roest en terracotta. Daarbij spot je ook een scala aan groentinten, gecombineerd met rustig beige.  

Naast de kleuren worden ook de materialen natuurlijker en duurzamer. Hier springt nofruit natuurlijk op in. Zo is er de nofruit linnenlook stof, die 100% recyclebaar is. En wat denk je van de Revyva, gemaakt van 100% gerecyclede petflessen? Dat zit toch nét dat beetje lekkerder. 

2. Zacht & rond

Banken met afgeronde hoeken. Ovalen tafels. Ronde vloerkleden. Werkelijk overal komen de vrouwelijke, organische vormen terug. Waar we jarenlang van het strak en recht waren, moet het tegenwoordig rond zijn. Het liefst gecombineerd met zachte tinten als beige en greige en aaibare stoffen zoals velours of bouclé.  Dat gaat een lekker warm najaar worden! 

3: Opvallend & bold

Een statement maken doen we graag, zo blijkt uit de vele grafische elementen en knallende kleurcombinaties. De een gaat voor accessoires in een felle kleur, de ander durft een spannende kleurcombi aan als het gaat om het behang of de kussens op de bank.  

Funky printjes en kleuren als koningsblauw en felroze doen het dit najaar bijvoorbeeld goed. Spotten we bij jou in huis binnenkort ook een lampje of kandelaar in neonkleur? Of leg jij het accent liever op de sierkussens op de bank of een poefje in een afwijkende kleur?  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie