Hoe berg ik kussens op na de zomer?

Lieve Daantje,

Deze zomer heb ik voor ’t eerst genoten van mijn op maat gemaakte kussens voor de buitenbank. Heerlijk, en het liefst zou ik de hele winter stug buiten blijven zitten, maar ook ik moet onder ogen zien dat het zomerseizoen nu toch echt ten einde komt. Tijd om mijn kussens om zo’n manier op te bergen dat ze zo mooi mogelijk blijven dus. Hebben jullie tips voor me?

Groetjes Jantine uit Driebergen

Beste Jantine,

We begrijpen je pijn. Elk jaar weer neemt het grootste deel van ons team met tranen in de ogen tijdelijk afscheid van de buitenkussens. Een klein deel laat de kussens trouwens vrolijk liggen om ook met min tien in skipak buiten koffie te drinken, maar daarover later meer. Eerst antwoord op jouw prangende vraag: hoe kan ik mijn kussens het beste opbergen na het zomerseizoen?

Vies of niet vies?

Allereerst: alle kussens die buiten liggen worden (in meer of mindere mate) vies. Zelfs als ze onder de overkapping liggen of voorzien zijn van all weather stof. Pollen in de lucht, stofjes of insecten; er is geen ontkomen aan. Om deze reden raden we aan je kussenhoezen te wassen voordat je ze opruimt. Zie het maar als een spijkerbroek. Ook al zitten er na een acht keer dragen nog geen zichtbare vlekken in, op een gegeven moment gooi je hem toch in de was.

kussens wassen

Eerst wassen, dan opbergen

Zowat al onze stoffen zijn wasbaar, zie de wasinstructies op onze site. Na het wassen doe je de hoezen om de vulling. (Ook hier kunnen we het niet laten wat kleine tips te geven. Vouw de vulling dubbel en schuif hem zo in de hoes. Als je dit met z’n tweeën doet, weet je zeker dat je niet per ongeluk de rits uitscheurt.) Eenmaal gewassen? Dan kunnen de kussens – met of zonder opberghoes – naar zolder of naar de schuur tot het voorjaar.

Opbergchecklist

In een opberghoes, die we bij nofruit met liefde voor je maken, blijven je kussens uiteraard het mooist. Je kussens opbergen zonder hoezen? Check dan even het volgende:

kussens opbergen

Geen opbergruimte?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen zolder of garage hebt, of dat je schuur oud en vochtig is. In dat geval ga je óf voor goede opberghoezen óf je laat je all weather kussens het hele jaar door onder de overkapping liggen. Zoals onze Monique, die ook ’s winters buiten zit met een kop warme chocomel en dikke jas aan. Haar kussens zien er na vier jaar en af en toe een wasbeurtje nog prima uit, dus dikke vette prima.

Succes met wassen en opbergen Jantine en namens je tuinkussens: tot over een maand of vijf! 

Liefs, 

Daniëlle 

Kussensopbergenexpert bij nofruit 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

  1. Kussen van mijn zelfgemaakte tuinbankje opruimen? Het kussen is niet zo erg groot en past in de wintermaanden prima onder de zitbank in de woonkamer! Niet te zien en een droog en warm plekje tot het voorjaar!

    • Wat slim! Zolang je kussen droog ligt, kan er niets meer gebeuren en zit jij in het voorjaar weer heerlijk op je bankje!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie