Welke vulling moet ik kiezen?

Lieve Daantje,

 

Lekker stevig of Lekker zacht? Ultiem loungen of Prima basis? Ik moet een vulling kiezen voor mijn nieuwe eetbankje maar heb geen idee voor welke ik moet gaan. Natuurlijk wil ik lekker zitten. Niet keihard maar ook niet op een kussen van niks. Is Lekker stevig dan geschikt, of is dat te hard? En raden jullie Ultiem loungen aan, of is dat echt alleen voor een loungebank? HELP! Tips zijn meer dan welkom…

 

Monique uit Haaksbergen

Hoi Monique, 

 

Duidelijk. En heel eerlijk? Ook al hebben we nog zo ons best gedaan om de vullingen passende namen te geven, vragen als deze krijgen we wel vaker. De hoogste tijd voor uitleg dus!  

Kijk naar je kussendikte

Welke vulling je moet nemen, is ten eerste afhankelijk van de dikte van je kussen. De combi dun kussen en zachte vulling betekent immers dat je zowat op het hout zit. Hoe dikker je kussen, hoe zachter je kussen mag worden.  

Van hard en stevig naar soepel en zacht

Lekker stevig is onze hardste vulling. Wat niet betekent dat je niet comfortabel zit! Het is een blijft natuurlijk een kussen dat we voor je maken, dus je mag ervan uitgaan dat we het ‘lekker’ in Lekker stevig daar niet zomaar hebben neergezet. Deze vulling is door zijn stevigheid bijzonder geschikt voor dunne kussens, maar kan eigenlijk altijd. 

En dan hebben we Prima basis, onze voordeligste kussenvulling. Dit is gewoon een oké harde vulling voor een bankje in de hal, een kinderzitje of een ander zitje dat je niet zo vaak gebruikt. Ga je er dagelijks op zitten, dan krijg je snel kuilen.  

De vulling die daarna komt, is Ultiem loungen. Ook deze vulling is redelijk stevig en geschikt voor intensief gebruik. Het verschil is dat deze vulling bij veel gebruik veerkrachtiger wordt. Hoe meer je hem ‘inzit’, hoe beter de kwaliteit wordt. En wil je ook op het kussen kunnen slapen? Laat ultiem loungen dan je keuze zijn.  

Lekker zacht is vervolgens een goede keus als je een lekker zacht en dik zitkussen wilt.  

Meer lezen over Lekker zacht en onze andere kussenvullingen? Dat doe je hier.  Daar vind je ook filmpjes van de verschillende vullingen waar laten zien wat er gebeurd als je erop gaat zitten. Ons mannelijk model heeft alle vullingen voor je getest.

ultiem loungen vulling

Advies voor zitkussenvulling

Is het je plan vaak op de kussens te gaan zitten? Bekijk dan onderstaande adviestabel en kies de vulling waarbij je kussen het best tot zijn recht komt. 

Tot 8 cm:  Lekker stevig  

Vanaf 8 cm:  Ultiem loungen of Lekker stevig 

>10 cm:  Lekker zacht, als je zacht wilt zitten. Anders ga je voor Ultiem loungen of Lekker stevig natuurlijk.  😊 

Altijd buiten

Altijd buiten is natuurlijk ook nog een optie, voor als je kussens Hollandse buien moeten kunnen doorstaan en het hele jaar door in weer en wind blijven liggen. De Altijd buiten vulling heeft standaard dezelfde stevigheid als Lekker stevig. Meer over onze all weather vulling lees je in ons blog over all weather kussens. 

altijd buiten kussens

Lekker ploffen

Wil je echt een hangplek, waar je helemaal in wegzakt? Dan is Lekker ploffen jouw vulling. Lekker ploffen voor rugkussens is geschikt voor diepe loungebanken, van minimaal 60 cm diep. Lekker ploffen voor zitkussens is alleen aan te raden voor diepe en lage loungebanken die overdekt staan (of die je na gebruik naar binnen haalt). Maar goed Monique, dit zal voor jouw eetbank waarschijnlijk niet het geval zijn. 

En vulling voor rugkussens?

Heeft je eetbank ook rugkussens? Want daarvoor gelden andere regels dan voor zitkussens. In 99% van de rugkussens die onze klanten bestellen, zit de Gewoon prima vulling. En dat is meer dan prima. Is je rugkussen dikker dan 8 cm, dan kun je ook voor Lekker zacht gaan. Dat leunt, je raadt het al, een stuk zachter. 

Hopelijk kun je iets met ons antwoord Monique. We hebben ons best gedaan, hopelijk is dat dit keer genoeg. 😉  En zoniet? Bel ons en we kijken/denken mee. 

Daantje, 

kussenvullingexpert 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie