MIJN ONTWERP #25: buitenbank

Sanne Vermeijden

Betonnen buitenbank met gele plofkussens

sanne vermeijden

De vorige bewoners lieten de tuin ontwerpen door een architect. In Ibiza stijl, met veel strak grijs en wit, inclusief palmbomen en dit gestucte bankje. “Echt héééél vervelend”, lacht Sanne Vermeijden uit Breda. “We hoefden dus vrij weinig aan de tuin te doen. Ik heb alleen wat kleur toegevoegd, zoals een groen buitenkleed, houten terrassetje en deze gele kussens. En er moet wat anders voor de palmbomen terugkomen, want die zijn onverhoopt omgekomen in ons Nederlandse klimaat.”

Importbrabo

Hierboven staat Breda, maar dit wil Sanne meteen even afzwakken. Ik kom eigenlijk uit Rotterdam, de mooiste stad van Nederland! Voor de liefde heb ik mijn stad ingeruild voor Breda. Tot nu toe vind ik het gelukkig superleuk hier. Breda is een gezellige en karakteristieke stad. We wonen hier de helft van de tijd met de kinderen van mijn vriend plus we wonen dicht bij het bos. Ook dit gave huis helpt wel bij het wennen, haha.”

betonnen bank plof kussens
ibiza style tuin

Bye bye bruin

Op het witte bankje lagen eerst bruine kussens, dus ik vond het prima dat de oude eigenaren die meenamen. Ik wilde namelijk liever fleurige okergele. Omdat mijn ouders bij nofruit eerder kussens voor in hun tuin hadden laten maken – en de moeder van een vriendin hetzelfde verhaal – had ik de naam nofruit al een paar keer voorbij zien komen. Tijd voor een kijkje op de site. 

Bestellen zo gepiept

Aan stalen en advies aanvragen heb ik niet gedaan. Ik wist gewoon wat ik wilde: grote plofferige kussens waar je heerlijk in weg zakt. Het bankje is vrij laag, dus een dik kussen zou hier perfect in passen. Op gevoel stelde ik de kussens samen en bestelde ik ze. En mijn gevoel heeft me niet in de steek gelaten. De maten zijn goed, je ploft er heerlijk in. Precies zoals ik wilde.” 

Dat wat we nog willen aanpakken, zit ‘m vaak in kleur en kleine dingen.

Zonnige chillplek

Onze tuin ligt op het zuidwesten. Als de zon ondergaat, hebben we hier de laatste zonnestralen. Dat maakt het bankje de ideale plek om aan het einde van de dag nog even te zitten. ’s Zomers leg ik de kussens ’s nachts onder de overkapping, in de winter doe ik ze braaf terug in de plastic verpakking die eromheen zat en leg ik ze in de schuur. Wat mooi is moet mooi blijven hè. 

Van parcours tot bioscoop

Klinkt het tot nu toe alsof we hier gezapig samen zitten te koffie drinken? Euhhh.. de werkelijkheid is iets anders. De kleinste van zes ziet de bank regelmatig als speeltoestel of klimparcours, er wordt niet zelden op gegeten en we liggen er vaak met z’n vieren film te kijken op de laptop. De bank is twee meter breed en een meter diep, dus dat past prima. En om het beeld compleet te maken, sta ik hier geregeld woedend te briesen tegen onze katten die in de kussens een fijne krabpaal zien…”   

buitenbank gele plofkussens

Sannesausje

Wat de rest van de tuin betreft: die is dus in mediterraanse sfeer aangelegd. We hebben een mooie olijfboom die het ook nog eens prima doet en de basis is helemaal prima. Dat wat we nog willen aanpakken, zit ‘m vaak in kleur en kleine dingen. Ons eigen sausje moet er nog overheen, zeg maar. Zo wil ik de schoorsteen bij de overkapping in terrakleur verven en wat lampjes ophangen her en der. Op de plek waar eerst de palmbomen stonden, wil ik een pergola met druivenplant hebben.” 

Groene toekomstplannen?

Voorlopig zitten we hier echt heel goed. Kijk ik verder in de toekomst, dan willen we misschien nog wel ooit meer in de natuur wonen. Een kas, moestuin, zelfvoorzienend zijn; je kent het wel. Dat ik allesbehalve groene vingers heb, gooit wellicht wat roet in het eten. De kans is dus ook aanwezig dat het bij een fantasie blijft. En ook dat is prima 😊  

tuin ibiza stijl
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

2 reacties

    • Hoi Carin, deze kussens zijn gemaakt van de stof Nofruit Linnenlook in de kleur Yellow. Op onze website maatkussens.nl kan je gratis stofstalen aanvragen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie