MIJN ONTWERP #34: van rugkussen naar hoofdbord

Marianne Boone

Van rugkussen naar hoofdbord

Marianne bestelde een rugkussen op plank voor bij haar eetbank. Eenmaal hangend bleek dit rugkussen toch iets te dik, waardoor er weinig zitdiepte over bleef. Haar oplossing? Ze maakte er gewoon een hoofdbord van voor bij haar boxspring! Ook bestelde ze nieuwe stof bij ons voor een ander rugkussen bij de eettafel. Zowel haar eethoek als haar slaapkamer zijn nu helemaal af.

Ondiepe zitplek

“We hadden een zitkussen en rugkussen op plank voor onze nieuwe eethoek bedacht. Op de website van nofruit lazen we: houd rekening met de zitdiepte. Oeps, onze zitplek was al af. En gemaakt van een Ikea kast met een plank eroverheen. We zaten dus vast aan de zitdiepte die ontstaan was.  

We bestelden een zitkussen dat niet te ver over de plank heen viel en een rugkussen met de minimaal geadviseerde dikte. Je voelt hem al aankomen: dit was nog te dik. We hadden een erg ondiepe zitplek over, die niet lekker zat. Het kussen kwam te ver in je rug, waardoor je met holle rug moest zitten. Aangezien de zitdiepte niet groter gemaakt kon worden, moest dat rugkussen dunner worden…” 

Bovendien vinden we het wel een eyecatcher zo. Ik houd wel van anders dan anders.

Voilà, een hoofdbord

“Zonde natuurlijk om dit rugkussen zomaar weg te doen. Bovendien wilde het toeval dat we net aan een nieuw bed toe waren. De verbouwing beneden was achter de rug, tijd om te relaxen! In plaats van een compleet nieuwe boxspring te bestellen, bedacht ik dat het ‘foute’ rugkussen een prima hoofdbord zou zijn. Het past precies, valt binnen de nachtkastjes en het is weer eens wat anders! 

Omdat het bed qua stof natuurlijk moest matchen met het hoofdbord, vroeg ik drie stofstalen aan bij de beddenwinkel. Het is een ecru kleurige linnen stof geworden voor het bed, die goed past bij het hoofdbord dat ook een wat grover linneneffect heeft (nofruit linnenlook white). We hebben nu een heerlijk comfortabel bed. Het hoofdbord zorgt ervoor dat we lekker kunnen leunen zonder de muur te beschadigen. Het omkadert het bed en maakt er een geheel van.” 

Nieuw rugkussen

“Omdat we nu geen rugkussen meer hadden, besloot ik zelf een heel dunne triplex plaat van 122 bij 240 cm te halen bij Karwei. Veel groter dan het eerste rugkussen inderdaad, want we besloten meteen iets te doen aan de akoestiek. Met de inmiddels nieuwe vloer bleek dat geen onnodige luxe en zo’n hoog vlak dempt het geluid beter. Bovendien vinden we het wel een eyecatcher zo. Ik houd wel van anders dan anders. 

Naast de plaat bestelde ik een schuimvulling op rol. Gelukkig was de stof los te bestellen bij nofruit en 140 cm breed (precies genoeg voor een kleine omslag aan de zijkant). Zo gezegd zo gedaan. Ik trok de stof strak en maakte hem vast met een nietmachine en lijm. De grote plaat hebben we op dezelfde manier aan de muur bevestigd als het oude plankkussen.” 

Linnenlook zitkussen

“De gekozen linnenlook stof bevalt ons goed. Hij is lekker dik en stevig. De stof rimpelt wel iets op de plek waar je het meest zit, maar het kussen lijdt daar niet onder. Het behoudt zijn volume en stevigheid. Het gebroken wit maakt het interieur een beetje lichter. Zeker op de plek van de eethoek mag dat wel, het is de donkerste plek in huis.” 

Gezellige ontmoetingsplek

“Nu onze eethoek af is, zitten we er hele dagen. Niet alleen om te eten, maar ook om ’s morgens ons krantje te lezen en visite te ontvangen. We hebben ook bewust relaxte stoelen met armleuningen aan de overkant van de bank neergezet. Zo zit je urenlang lekker.  

Onze kinderen en kleinkinderen gaan altijd op de bank zitten, die heeft echt een aantrekkingskracht op jongelui! Ze komen hier lunchen tussen de middag, we zitten hier samen te knutselen en puzzelen. Alleen om ’s avonds tv te kijken zitten we nog in de zithoek. Ja, ik kan wel zeggen dat de eethoek inmiddels de gezelligste plek in huis is.” 

Nieuwsgierig naar Marianne haar interieur? Kijk eens op haar Instagram account.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Pinterest
Deel op WhatsApp

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Plaats Reactie